Story of My life

10:28 PTG ---
  Ari ni ak nk share sket cite ak kt korg. Ni kisah ak mencari cinta smpi skrg masih ak tak temui. Kisah ak bermula dari skolah rendah lg. Masa tu ak ada mnat kt pmpuan ni (mnat dlm diam je). Ak slalu tgk die sbb die satu kelas ngn ak. Yg beznye die duk dpn ak je so lg la senang ak memandang si dia. Lame gkla ak mnat die dari darjah dua smpi darjah enam. Nasibla ktorg slalu kelas sma leh gk ak melepas rindu pda die. Lepas abis je skolah rendah beliau pergi SMP (sekolah menengah pompuan) tak kanla ak nk follow die gk pndah skolah tu. Maklumla ak tak layak nk masuk skolah tu yg sememangnye akan reject bulat2 ak. Akhirya ak terputus hubungan dengan si dia (sedih ). Masa ak masuk skolah mngah ak x mnat sesiapa smpila ak form 3. Masa ni la cinta ak mula berputik apabila ak knl si die. Punyalah ak syok kt die smpi ak follow die balik umah kut. Klw da syg snggup watpe shaja (ayat xleh bla). Lame sket barula ktorg kapel tp syg tak lame. ktorg berpisah selepas 6-7 bln bersama. Masuk je form 4 ak knl rmai wanita mklumla ms ni ak stat blaja kt pusat tuisyen y mmg ramai wanita. Dlm tempoh ni gak first time ak kapel ngn budak cina. Ak bersyukur sbb dpt awek cina yg lawa. Lps ak kapel ngn die, ak kapel ngn gurl dr ulu kelang, hulu langat, sentul dan bermcm2 lg. Masuk form 5 je ak kapel dgn pengawas (garang kut). Tp syg ktorg putus di tgh jln, silap ak gk sbb kapel ngn mmber die dlm ms yg sma.  Nk pendekkan cite ak xtau lngsung awek ak no 2 nie mmbe kpd awek ak no 1 (pyala kecik dunia nie)
 Akhirnya, ak wt keputusan utk berpisah sbb kesian tgk kedua2 awek ak dipermainkan ( xbermaksud pn) Msuk je uia, kisah cinta ak plg menyayat hati. 3 thn ak kapel dgn die tp syg putus ditgh jln. Antara plg lame pnh ak bersama. Lps tu ak ad knal gurl ni pyala baik, tp ak lak tak hargai. Ak terpaksa lepaskn die demi kebaikan die. Mmg ak nk tgk die bahagia sbb psl ak la die merana. Ak slalu bg harapan kt pmpuan yg ak knal. Ak ngaku mmg ak kejam permainkan perasaan org. Setelah berpikir sjenak, ak nyesal dan bertaubat yg ak tak kn lakukan tindakn ak lg kt org laen. Sbb tu skrg ni bila sebut psl cinta je mmg ak tak berani bersuara. Ak lebih suka berkawan dr bercinta. Klw bercinta ak akn akn hilang kawn so better ak berkawan je kompim ak tak hilang diorang. Akhir kalam, terime kasih sbb sudi baca kisah ak yg tak seberapa ni.

4 comments:

Nasha Zakariya berkata... Best Blogger Tips

erm..not bad..mamat ego akhirnya revield it to the world about ur story..hehe..joking..dah2..jgn bersedih ;) jadikan ia sbg pengalaman hidup..cinta tetap akan ada..cuma kena cari..cinta akan dtg sendiri jugk, tp tnpa di sedari..be strong! focus!

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips

bila lak ak sedih.. ak ok jela.. haha

mIsS_FieZa berkata... Best Blogger Tips

quoted:

"Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet menCARI yang solehah,tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah..kerana si soleh dan si solehah adalah insan biasa."

Fluke RedempTion berkata... Best Blogger Tips

mekasih atas nasihat tu :)

Catat Ulasan

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t