Bakal Menyertai Alumni IIUM

10:31 PG ---
Asssalammualaikum sheikh,

Entry minggu ini aku tujukan khas kpd penuntut uiam yg bakal konvo tak lama lagi. Aku dpt tau korg konvo bln 10 ni so aku mewakili bekas2 dan plajar2 uia nk ucpkn tahniah setinggi2nya kerana akhirnya selama 3 thn stgh, 4 thn dan ke atas korg berjaya gk dpt segulung ijazah yg korg impikan. 

Selalunya sebelum konvo ni, korg kne wt clearance satu uia la kire dr financial statement, security, mahallah (kolej), library dan kuliyyah (dptment) mcm kt gmba bwh nih..



Kt sni aku sertakan link http://itdportal.iium.edu.my/clearance/loginstud.php klw x korg msuk myiium tuk log in mnde alah nih. Besides, korg kne clear ni bkn base pd system nih k, ni just nk inform mne yg korg x clear lg.. so uolls perlu pergi kt finance dptment tuk clear, pegi kt mahallah korg msing2, then ke legal unit and last but not least korg g kt iium library, andai kata korg ad hutang lg ngn uia korg kene byr b4 convo n klw uia utang ngn korg then korg akn dpt byran balik. Lps tu, korg gk akn dowload graduation form mcm gmba kt bwh nih....



korg msuk kt lmn web uia utk donload form mcm kt ats supaya dpt mengesahkan korg dh tmat blajar selwat2nya 2 month b4 ur convocation date. Slalunya mmg wajibla amek partial transkrip utk apply keje sblm dpt full transcript dr pihak universiti and mmg korg kne kluar rm 3.00 untuk satu partial transcript( ni ms korg dh donlod form partial transkript and nk apply partial transkript kt dptment korg so ni kire wang proses la) mcm gmba kt bwh nih.


Setiap form korg amek kne download sndirik n form partial transcript tu korg leh amek kt website kuliyyah korg msing2.Lepas settle sume ni korg rajin2 la msuk website iium convocation tuk tgk korg nye invitation letter sbb mmg diorg ad bg info ap korg kne wt sblm majlis konvokesyen korg berlangsung. Korg kne tgk tarikh konvo korg bile n seat arrangment korg dan plg pnting robe form korg kne amek klw x cmne korg nk konvo. http://itdportal.iium.edu.my/anr/robesys/ <--------------- robe form korg bleh cilok kt link ak bg nih. lps korg dh amek robe aka baju jubah korg mkanya diorg akn bg multimedia cards xde multimedia card ni nahas korg kompim korg x mncul kt skrin so jgn hilangkn. Sitting arrangement nnt diorg akn bgtau so rajin2la usha website iium utk mengetahuinye. Andai kata korg terlupa nk msuk website iium korg jgn bimbng sgt sbb uia akn antar surat kt umah korg inform korg psl konvo yg korg idam-idamkan. Make sure dlm smpul surat tu ad surat invitation ngn surat gmbar utk nk order mcm kt bwh ni..


Sebelum aku beredar, aku nk share skit link video cra2 nk pkai robe atau jubah msa korg nk konvo nnt. Akhir kalam tahniah sekali lg diucpkn kpd korg sma yg bkal nk konvo x lma lg, xkesah la thn 2012 ke 2013, 2014 dan seterusnya.. http://www.iium.edu.my/convo/wear_robe



1 comments:

Shahdan Kamaruddin berkata... Best Blogger Tips

Salam bro,nak mitak nmbor whatsapp boleh?

Catat Ulasan

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t